Блог

Отпушване на канали

Вторник, 04 Април 2017 11:35

Канализирайте мебелите в дома, залагайки на пропорции

Написана от 

За сполучливи и несполучливи пропорции се говори и пише от няколко хилядолетия насам. Днес съвременният човек избира да повика интериорен дизайнер, който да организира подредба на дома му. Ако обаче държите сами да движите нещата си, то сега е момента да научите за някой и друг трик.

И до днес все още не е доказано, на какво се дължи сполучливо подбраните с вкус пропорции. Въпреки това, обаче някои специалисти твърдят, че те са резултат на едва ли не догматично прилагане и предпочитат математическа зависимост. Други твърдят, че са плод на лично чувство за хармония и красота. Разбира се по темата може да се поспори още няколко хилядолетия.

Всепризнато е, че хармоничните пропорции придават единство, благородство и вътрешна сила на всяка мебел, композиция, творба или цялостно обзавеждане за интериора. Затова не го мислете много, а заменете старите неща с нови. Вижте за фирма с хамал по извозване на стари мебели.

В наше време под пропорции се разбира, както съотношението между страните на една геометрична фигура, така и повторението на това съотношение в съвременното възприемане на фигури.

Ето и някои идеи и примери за това как да организираме мебелите в дома, според пропорциите:

Секция, кресла, шкафове и масичка с издължени пропорции създават усещане за спокойствие, тишина и единство на композицията;

Правоъгълни мебели трябва да са пропорционални с врати, ъгли и прозорци. Техните диагонални линии трябва да са взаимноперпендикулярни;

Геометричното определяне на пропорционалността  може да се направи и с успоредни стени и успоредни или перпендикулярни на други диагонали;

Независимо от това, каква мебел се избира – малка или голяма, модерна или антична, с прави линии или разчупен дизайн могат да изглеждат авторитетно в съчетание с останалото обзавеждане.

Вижте тук и как става почистване с извозване от апартамент: http://smetishte.com/pochistvane-na-apartament.

Пропорциите играят важна роля в живота ни, както по отношение аранжирането на мебели в интериора, така и при организацията на двор с градина. Разберете за такава от фирма по почистване на дворове:http://fori.eu/pochistvane-dvorove-chicho-fori/

Пропорциите винаги се свързват с представите ни за красота, а в нашия свят, щом заговорим за красота не можем да устоим на изкушението да се определи най-красивото. Това изкушение измъчва естетите от древността. Подобно на човешкото тяло, чиито най-съвършени съотношения са определяни, чрез височина на главата и ширина на китката, или други части на тялото, така и тук винаги е търсен начин за определяне на най-красивата геометрична фигура.В миналото главно се е залагало на правоъгълната форма, затова и по-старите мебели са имали точно такива форми. Днес модерният дизайн на мебели не се ограничава в стандарти. За красиви могат да се приемат, както класическите мебели, така и авангардните модели. И в двата случая, обаче роля изиграва пропорционалността.

Допълнително