Блог

Отпушване на канали

Понеделник, 26 Юни 2017 14:05

Как да превърнем балкон в лятна тераса

Написана от 

В дома вашия балкон отдавна е място за складиране на ненужни неща или сезонен пункт? Тук може да откриете старите ски, велосипеди, бебешки шейна, столове, инструменти. Но балконските няколко метра могат да бъдат по-полезни, отколкото си мислите.

Ако на вашия балкон има изглед, защо да не използвате това място за нещо по-рационално и смислено. Например да подредите лятна тераса, която ще бъде най-доброто място за Вашата семейна почивка. Не мислете, че е твърде трудно да се изгради балкон. Не е необходимо да похарчите много пари. Достатъчно е от старите неща да създадете мебели и декорация за терасата. Започнете с: Демонтаж на мебели и преместване.

Премахнете на всички боклуци от балкона. Трябва да освободите място за новото оборудване на верандата. Лятна тераса с растения, леко засенчване на балкона ще създаде едно чудесно място за вечерни разговори. Тук можете да се отпуснете от ежедневните въпроси и суматохата, да изпиете чаша кафе. Да погледате панорамата.

Може да създадете интериор по вкус, с акцент върху личните предпочитания. Ако имате балкон с остъклен изглед, може да наредите и малко цветя.

Красив балкон може да създадете по личен вкуси предпочитания.

Обърнете внимание на избора на подови настилки. За терасата е удобно, да се използва килимче. Добре е още на лятната тераса да има настилка от дърво, ламинат, теракот. Купете точното количество материали в магазина.

За вътрешна украса може да използвате PVC панели. Този материал е добър с това, че е устойчив на атмосферни промени, лесни за почистване, а предлага и богатството на цветове, които лесно се съчетават с интериора.

След като приключите със стените, подредете цялата тераса. За да направите това, използвайте тъкани или сгъваеми мебели, но дори и обикновен стол ще изглежда добре в този кът. Може да поставите малка масичка, за да бъде по-удобно.

Ако имате намерение да използвате балкона за чай само през лятото, не можете да го изолирате. Ако мислите, че през зимата, пролетта и есента, това пространство не трябва да е празно, изолирайте верандата. В студено време, верандата лесно се трансформира в офиса.

На верандата можете да прекарате цялото време, най-важното - да се затоплите тази стая и да затворите всички празнини с помощта на пяна. Стените могат да бъдат облечени също по време на този козметичен ремонт.

Както можете да видите, за да се създаде място за почивка у дома е много просто: достатъчно е да положите малко усилия и желание и да отделите малко време.

Вашата лятна тераса може да се превърне в любима дестинация на всички от домакинството!

Допълнително