Блог

Отпушване на канали

Вторник, 14 Ноември 2017 17:03

4 неща, които издават какъв е екипът по SEO

Написана от 

Ако искате само най-доброто за вас и вашият бизнес онлайн, то не се двоумете дали да си наемете професионална фирма по SEO. Разбира се днес на пазара съществуват много фирми, които са самозванци или се опитват да правят нещо, но реално са аматьори. За да не попадате на такива ето, за какво да следите:

Ако искате да узнаете каква е процедурата и как става издигането в класациите на търсещите машини, професионалистите по SEO като eXtremeSEO  ще ви кажат, без задръжки. Има обаче и много, които ще ви кажат: „Моите методи са твърде сложни, за да ги обясня“

Може да не сте технически гений, но определено сте в състояние да разберете как някой, на когото плащате, ще подобри позицията на вашия сайт. И ако искате да поговорите честно, няма нищо сложно в това. Добра компания за SEO е резултат от успешното съчетаване на три ключови компонента - съдържание, връзки и социални медии. Всеки компонент в себе си не е нещо изключително сложно. Основното нещо е да разполагате с необходимите ресурси за тяхното прилагане и необходимия опит за възможно най-доброто им внедряване.

Друг е момента, ако ви отвърнат: „Не е нужно да се притеснявате за актуализирането на алгоритмите на Google“.

Истината е, че най-малкото трябва да знаете за тези актуализации и как те могат да повлияят на ефективността ви.

Ако стратегията Ви за оптимизиране на търсещите машини се основава на разработването на полезно и подходящо съдържание, което естествено създава вашата марка, естествено няма никакъв смисъл да се впускате в детайлите на новите алгоритми.

Може да чуете още: „SEO - това е всичко, което ви трябва“

Вашата маркетингова стратегия никога няма да бъде успешна, ако се фокусира само върху оптимизацията на търсачките. Позициите на сайта Ви могат да се подобрят благодарение на активното присъствие в социалните мрежи, редовните публикации в блога и маркетинговите усилия извън онлайн пространството. Не концентрирайте всичките си усилия върху едно нещо, но има смисъл да се уверите, че всеки компонент от маркетинговата Ви стратегия увеличава ползите от SEO.

Ако някои сео специалист ви каже: „Дайте ми месец и всичко ще бъде готово“ – не се подлъгвайте. Както има една приказка: „бързата работа, срам за майстора“, така е и в SEO-то.

Важно е да се разбере, че SEO не е нещо от типа "направи и забрави", това е нещо, което изисква постоянно внимание. В края на краищата вашите конкуренти също знаят какво е оптимизацията на търсачките.

Така че, ако планирате да заемете висока позиция и да сгънете ръцете си, "да почивате на лаврите си", не можете да губите време.

Някои от еднократните събития, като например SEO одит на място, одит на връзката, научни изследвания на ключови думи, могат да бъдат много полезни. Но всички те трябва да се разглеждат като основа и отправна точка за успешна компания за вътрешна оптимизация.

В крайна сметка се нуждаете от някой, който е готов да работи с вашата компания в обозримото бъдеще и ще даде разумни препоръки, докато се движите напред.

Допълнително