Блог

Отпушване на канали

Понеделник, 25 Юни 2018 11:04

ОТСТРАНЯВАНЕ НА БОКЛУКА В СЕЛАТА

Написана от 

Отстраняването на боклука от вилното селище може да стане много лесно и организирано.

Много жители на предпочитат да живеят в селски райони или селски селища. Днес обитаването в такива региони не е много по-различно от това, което в големите градове.

Съществуват обаче някои функции. Една от разликите е възможността за бързо рециклиране на боклука. В градските дворове контейнерите за битови отпадъци се инсталират винаги, така че да не се натрупват в апартаментите. Отстраняването на боклука в селата е трудно, поради липсата на фирми, които трябва да почистват трайно такива контейнери.

Тук: https://www.konkurenti.com/razchistvane-na-star-apartament-v-plovdiv може да намерите такава фирма и да поръчате услуги.

В допълнение към битовите отпадъци, които се събират ежедневно, в селски къщи или вили в предградията има боклук от местната област.

Смята се, че едно от предимствата на пребиваването в частен дом е личната зона, където може да организирате градина. Но има и недостатък - сезонни отпадъци, например паднали листа, плевели и сухи клони на дървета.

Отстраняването на боклука в селище е остър проблем, който трябва да бъде разгледан навреме. Натрупаните в на отпадъците, оставени през зимата, постепенно се разлагат, освобождават вредни вещества и отравят почвата, а неприятната миризма ще направи престоя в двора неудобен. Освен това планини от отломки привличат птици, насекоми и мишки. Навременното почистване на боклука ще ви спести от редица проблеми.

Някои жители на вилни селища, които нарушават закона, събират боклука в торби и ги хвърлят в засадени ивици или дерета. За такива действия се предвижда административна глоба и в някои случаи дори наказателна отговорност. Чрез изхвърлянето на боклука на пътя не само причинявате сериозни щети на околната среда, но и превръщате живописните земи в обществени сметища.

Отделните жители на селата изваждат отпадъците от частни коли и ги хвърлят в най-близкия контейнер, разположен по пътя към работа. На пръв поглед не трябва да има никакви проблеми, но понякога такова решение представлява много неудобства. Първо, всеки ден трябва да заредите опаковки с отпадъци в колата и по пътя да спирате близо до кутиите за боклук. На второ място, съдържанието на опаковката може да се разпадне в багажника и след това ще трябва да похарчите значителна сума за почистване на тапицерията за химическо чистене. Ако домакинските отпадъци са забравени в колата в продължение на няколко дни, ще трябва да предвидите и как да се отървете от неприятната миризма. Тогава би било много трудно.

Ето, защо с услугите на фирма всичко може да стане лесно и чудесно.

Допълнително