София

Отпушване на канали

Сряда, 24 Юни 2015 15:16

Здраве у дома с добре поддържана канализация и ВиК тръби

Написана от 

Всяка година около 500 000 милиона литра дъждовна вода се стича по твърди повърхности като покриви, пътища, дерета и заливи. Дъждовните води, често носят химикали, замърсявания и боклуци, които причиняват проблеми за здравето и редица запушвания по водните пътища и дивата природа.

За да се помогне на околната среда и всички заедно да опазим нашите реки и поточета чисти е добре да знаем, как да използваме водата и канализацията в нашите домове и градини.

Бои и битова химия

Никога не се изсипват бои или почистващи продукти по улуци, където преминават дъждовни води, отвеждани в централната канализация или попиващи директно в земята. Химикалите в тях могат лесно да влязат нашите реки и поточета, където са вредни за дивата природа.

Избягвайте излишната боя

Опитайте се да не изхвърляте остатъците от боя. Купувайте само толкова, колкото могат да са ви необходими.

Съхранявайте остатъците боя безопасно за бъдещо използване.

Почистване след боядисване - вашите четки, валяци и тави могат да бъдат почистени с парцал или вестник, които след това да бъдат изхвърлени в кофата за боклук. Това е много по-здравословно от идеята да бъдат измити в мивката и всичката химия от тях да отиде директно в сифона, а от там в канализацията.

Останалите следи от бои и химически продукти - трябва да изхвърлите внимателно. Устойчивост срещу подобен тип наслагвания и запушване на канализация и тръби предлагат и фирмите по ВиК услуги. В тях може спокойно да откриете верен помощник в справянето с всякакъв тип запушвания и проблеми с канализацията, както и да получите ценни съвети по всички специфични въпроси и съобразно опазването на околната среда, водите и почвите. Дори много повече.

Допълнително