София

Отпушване на канали

Сряда, 24 Юни 2015 15:17

Как да отпушите канализация, чрез източване

Написана от 

Всички сме получавали редица предупредителни знаци за преливането на водата в банята. Заливането на краката под душа; запушването на мивка или бавното източване на ваната са малка част от поводите, които да ни карат да се обадим на водопроводчик.

Съществува различна степен на сериозност при задръстване и има също толкова много начини да се отнасяме към тях.

Как мога да се отпушите канал без употребата на токсини

Запушената тръба може да е достатъчно зле, за да прибегнете към силни препарати.

Конвенционалните почистващи препарати съдържат токсични химикали като натриев хидроксид, активната съставка в белина. Парите могат да причинят затруднено дишане и гадене. Продуктът може да изгори кожата ви.

Освен това, стандартното отпушване на канали може да реагират с амоняк, друга често срещана съставка в домакински препарати, за да се получи форма на хлорен газ. Такъв е използван като химическо оръжие в Първата световна война. Този газ съдържа силно корозивно действие, което може да доведе до увреждане на тръбите.

Докато без химическа съдържащи препарати и източване в канализацията или при застояли води, може да опитате и някои по-леки стъпки, за отпушване вашите източващи тръби.

На първо място, се вари 3-4 чаши вода, които се изсипват в канала с чаша сода за хляб и оцет.

Ако това не се отпуши канала може да се наложи прибягване към механично действие с тел или бутало, вакуум. Докато водата се оттича надолу не е необходимо да добавяте допълнителна вода. След цялостното отичане обаче е необходимо наливане на известно количество гореща, която да отмие остатъците от мръсотията.

В случай, че тази тактика не помогне, вашите усилия вероятно най-малко са направили сериозен ефект на запушване, който да е в състояние да разпространи и бактерии. Последните се хранят чрез органична кал и трябва да се вземат адекватни превантивни мерки.

Допълнително