София

Отпушване на канали

Сряда, 05 Август 2015 15:53

Как влажността на въздуха се отразява на климатика

Написана от 

Контролът на влажността е проблем, които оказва влияние при някои региони. Така например ако първоначално ускорите процеса по климатизация, то и работата на климатика може да се ускори. Липсата на контрол на влажността при горещ климат, може да доведе до развитие на плесен и други проблеми, свързани с влагата. Високите вътрешни нива на влажност могат да доведат до проблеми със здравето.

Модерните дайкин климатици изсушават въздуха до умерени нива. Въпреки това, тяхната основна работа е насочена към контролиране на температурата. Те не могат да контролират температура и влажността на закрито и тя остава приемлива. Някои модели климатици контролират около 60% относителна влажност, което е една добра позиция.

Максималното изсушаване не се случва в най-горещите часове на годината, когато климатикът работи много може да се получи по-силен теч от тръбите на външното тяло. Въпреки, че има някои водещи системи климатици, които обещават да контролират независимо влажността, конвенционалните системи могат да не са в състояние да контролират достатъчно проблема и могат да предизвикат комфорт или плесен, както и други съпътстващи ги проблеми в определени ситуации. Някои текущи системи от висок клас са подобрили изсушаването, а когато самата система не може да осигури достатъчно изучаване се търси допълнителен изсуши тел.

Има неща, които всеки потребителите може да направи, за да се намали необходимостта от изсушаване:

Не настройвайте термостата на позиция "вентилатора". При положение, че вентилатора издухва през цялото време, то система за охлаждане работи на максимални обороти, а това също може да доведе до изсушаване на въздуха.

Използвайте вентилатора на втора ръка климатик, само от време на време. Влагата произвеждана от дейности, каквито са готвене, къпане, миене и други подобни, произвеждат много повече влага вътре в дома. Добре е също така да се избягва сушенето на дрехи на закрито, освен със сушилня за дрехи, която да е поставена на открито.

Не отваряйте прозорци или използвайте вентилационните отвори и шахти за охлаждане, когато е твърде влажно навън.

Допълнително