София

Отпушване на канали

Понеделник, 30 Май 2016 13:16

5 съвета за контролиране на акари

Написана от 

Тези дървеници са водеща причина за алергии и астма. Ето как да отвърне на удара.

Намерени в почти всички домове, акари, като топли, влажни зони - като леглото си. Експертите смятат, че до 2000 от тези микроскопични братовчеди да паяци може да живее само в една унция на матрак прах. И това може да означава много кихане и хриптене, ако сте чувствителни към тях.

Протеин, открит в техните изпражнения и гниещи тела прави акари една от водещите причини за алергии и астма. Вие не може да премахне тези нежелани гости напълно, но можете да вземете тези стъпки, за да се намалите техния брой:

1. Използвайте алерген за почистване на легла и за да не се налага цялостно извозване на стари мебели. Покривам си матрак и възглавници в алерген блокиране капаци. Тези капаци предотвратяване акари от поемане на леглото си. Сложете капак винил върху вашата кутия извори.

2. Измийте легла седмично в гореща вода-горе 130 градуса. Изпере матраци, кърпи, одеяла и утешител обхваща най-малко веднъж месечно и по-често, ако страдате от алергии. Ако не можете да се измиете с топла вода за по-безопасно, сложи постелята в гореща сушилня (най-малко 130 градуса) за 20 минути, и след това измийте и подсушете, както обикновено.

3. Лишете акари от влага. Покрийте капака на винил матрак с водоустойчив матрак. Покрийте винилови кориците на възглавници с цип калъфки за възглавници. Ако е необходимо, да се използва изсушител за поддържане на относителна влажност от 30% до 50 на сто.

4. Използвайте вакуум с (висока ефективност на въздуха частици) филтър HEPA. Или просто да си купите вакуумни торби, изработени специално за алергени. Ако е възможно, използвайте ниска купчина килим в спалнята си или преминете към голите етажа с миещи се хвърлят килими.

5. Да се купи миещи пълнените играчки. Можете да убие акари в препарирани животни, като ги постави в найлонова чанта с цип и съхранение във фризера за една нощ, но тази студена обработка няма да се отървете от алергените. Вместо това, купуват само пълнени играчки, които можете да редовно да се мият с настилка от ламинат.

Допълнително