София

Отпушване на канали

Понеделник, 20 Юни 2016 18:10

Места за разглеждане в София и настаняване в хотел

Написана от 

За посещение и разглеждане дори на една десета от забележителностите на територията на столицата ще са нужни поне няколко дни, но определено една такава екскурзия ще гарантира повече приятни емоции и незабравими мигове.

Така например ако е планувано посещение във Витоша, то не малко са хотели в София разположени в самото подножие на планината. Удобството от тяхното позициониране, прави настаняванията изгодни и лесни, както за хората тръгнали със служебни ангажименти, така и за решилите да отседнат в столицата само с туристическа нагласа. От друга страна настаняване в хотел в София, разположен в близост до планината, ще избегне нуждата от транспорт. Като стартова точка квартали Бояна и Драгалевци са добра отправна система и предпочитани за повечето туристи.

Столицата има богат брой музеи, които незнайно поради каква причина, рядко са представяни като туристическа атракция, но са изключително интересни, а посещението им предполага ползотворни мигове. Входа за разглеждане на някои от музеите на София са достъпни за всички и на съвсем символични цени.

На следните адреси може да получите много ценна информация:

http://starakniga.com/

http://otgore.com/

http://segashno.com/

http://obrazovatelno.com/

Избирайки разходка из музеи в София, препоръчителни са следните:

Национален исторически музай; Национален природно - научен музей; Национален етнографки музей; Национална галерия за чуждестранно изкуство; Археологически институт; Национален военноисторически музей; Музей на социалистическото изкуство; Музей за съвременно изкуство.

Културния живот в София е безграничен и предлага изобилие от театри и зали, а наред с тях не са за изпускане: Национална художествена галерия и Национална опера и балет.

Ако престоя в столицата е свързан с водене на децата и цялото семейство, то програмата може да се разнообрази с разглеждане на Зоологическа градина; посещение на цирк, че дори разходки из големите вериги магазини могат да внесат достатъчно емоции и забавления. Сред споменатите има шест на брой новооткрити мола, с богата база от развлечения и магазини. Във всеки един от моловете има кино салони и ресторанти.

Наред с туристическите забележителности и разходки из молове, гостите на София могат да използват градинки и паркове за отдих. Сред най-посещаваните са: Градска градина и Южния парк. В идеалния център на София е градинката пред Народния театър, смятана за най-красивата и поддържана такава.

Южният парк е на булевард Витоша и е сред най-големите в София. Той предлага много места за отдих, игра с децата, заведения, ресторанти, езера и т.н.

Най-предпочитани паркове са: Докторска градина; Борисова градина; Южен парк; Градска градина; Северен парк; Ловен парк; Софийски зоопарк; Западен парк Заимов.

Възможностите за отседналите в хотели в София гости са много. Дори да не искате да разглеждате забележителности или да обикаляте из градинки и молове, може да опитате от планинския туризъм във Витоша.

Нощния живот в столицата предлага не по-малко развлечения и забавления за почитателите си. Заведения за хранене, ресторанти, барове, клубове, дискотеки, работят денонощно.

Настаняванията в хотели София са с разнообразни пакети и въпреки, че града не е главно туристическа дестинация изумява с многото и от всичко неща.

Допълнително