София

Отпушване на канали

Сряда, 24 Юни 2015 15:14

Съвети и предупреждения около поддръжката на тоалетната чиния

Написана от 

Редовното почиствайте на цялата баня, както и цялостната грижа по тръби и сифони може да е грант за дългогодишна експлоатация, здрава и хигиенизирана среда и качество на отводната вода, в това число дори за околната среда. Преди това обаче е добре всяко домакинство да знае за някои съвети и препоръки, дадени ни от специалистите по ВиК.

Почистването около ръба на тоалетна ще намали риска от натрупване на котлен камък, варовикови и мръсни наслагвания. Тоалетната чиния може да работи на пълна мощност, което прави риска от запушване по-малко вероятен. Ако не сте ги почиствали дълго време, може да се наложи да използвате по-груб инструмент, за да изчистите натрупването.

Ако тоалетната чиния е запушена в дълбочина на канализацията, опитайте се да разбера какво е довело до подобно запушване. Основни и най-често срещани виновници могат да са твърде много. Сред тях са тоалетна хартия, тампони, дори играчки на децата, от домашни любимци, мокри кърпички и други.

Преди запушването - ако видите или чуете водата да покапва от мивките или душа, това може да е признак за дълбоко запушване, което в крайна сметка да доведе до трайно запушване на тоалетната. В резултат сифон или тръба, включително тоалетната чиния могат да спрат да действат правилно. Опитайте с по-леки методи. Обадете се на водопроводчик.

Почистете старателно за целта дезинфекцирайте тоалетната чиния с подходящ дезинфектант. След като сте изчистили запушването, изхвърлете жицата. Подобни средства могат да разпространяват микроби и да отделят неприятна миризма.

Повечето почистващи средства са на разположение в магазините на дребно за домашна употреба. С тях лесно се отстранява мръсната вода. Някои от тях не са подходящи за тоалетни. Проверете етикета на продукта, за да си гарантирате, че продуктът е съвместим за използване с тоалетна канализация. Имайте предвид, че някои методи за отпушване на канали произвеждат голямо количество топлина, в резултат на химическа реакция при контакт с вода. Подобно количество топлина, може да повреди сериозно тоалетната и пластмасовата тръба, прикрепена към него.

Отпушването на канали с почистващи химикали като цяло са изключително токсични и опасни. Винаги трябва да се внимава и да се ​​избягва контакт с кожата и очите. От значение е и да не се смесват химикали. Следвайте всички инструкции на производителя и спазвайте всички предупреждения.

Закачалки, куки и водосточни змии за отпушване на канали могат да надраскат порцелан на тоалетната. Опитайте да сте внимателни, за да сведе до минимум щетите, поне във видимата част на купата. Краят на куката за отпушване на канализация ще се въведе в тоалетната, за да създаде V-образна кука с помощта на някои подходящи клещи. Издърпайте в непрекъснато движение.

Не натискайте и издърпайте буталото, рязко, когато е в тоалетната чиния, така, че да не предизвикате прекалено разливане.

Допълнително