София

Отпушване на канали

Сряда, 24 Юни 2015 15:14

Как да отпушва тръба, която се просмуква бавно в банята

Написана от 

Повечето мивки за баня започват да се оттичат бавно, защото най-често се запушват с коса. Такава може да се загнезди точно под канала. Не се притеснявайте - ако това се случва с вашата мивка, няма нужда да се обаждате веднага на специалист. Само за няколко минути, може да облекчите отичането на водата във вашата баня и да отстраните всички повърхностни натрупвания от сапун, коса, препарати и остатъци от други органични вещества.

За да е вашата мивка в банята отново функционираща следвайте някои стъпки:

Ако разполагате с клип система с помощта на тел и клещи или стоманени ножове може да огъвате метала, докато щракне до там, където искате да се прекъсне.

Отпушете мивката в банята, която се просмуква бавно с помощта на T дръжка. Подобна кука може да използвате при леките запушвания от типа на тапа създадена от лигава смес на сапун и топка косми. Такива най-често се разполагат веднага под решетката за сифона и могат да бъдат отстранени само с развиване на предпазителя в най-горната част.

Повечето канали са с плюс-образен знак за източване и четири дупки около него. С помощта на инструмент, внимателно във всяка дупка, опитайте да закачите всеки кичури косата и да ги извадете. Това може да отнеме малко време, но с практика, скоро ще се закачва по-бързо и лесно.

Ако смятате, че има попаднал по-голям предмет (това се случва при запушване на канала на тоалетната чиния), като пемза за пети, четка за зъби, капачка на шампоан или друго, то опитайте да завъртите с помощта на куката, докато заеме по-удобна позиция за изваждане.

След всяка една самостоятелна процедура по отпушване, винаги наливайте в края малко топла или гореща вода, придружена от хигиенизиращ препарат.

Допълнително